Godislagen (2011:0503) Del 1

Desiree och Charlottes godislag (2011:0503)

Kap 1: Godis är en rättighet


1 § Godis må intas i mängder som framgår av bilaga 1 för det fall synnerliga skäl föreligger. Såsom synnerliga skäl anses halsont, rossel i halsen, snöfall i maj, tråkig kurslitteratur, spricka i foten etc.

Bilaga 1: Godis må intas i obegränsade mängder.

2 § Den som må ifråga sätta godisintag skola inte undkomma med lättja. Ehuru motsägelse å våld bringas vare den ofredade värnlös. Rättigheten till dagligt godisintag är okränkbar och den som inskränker rättigheten dömes för hänsynslöst godisavtvingande till städning och diskning i en månad.

 

Förutom påföljd kan brott, enligt vad därom är stadgat, föranleda förverkande av kär egendom eller annan särskild rättsverkan, så ock medföra skyldighet att gälda en månads godisintag.

 

3 § Är brottet hänsyn till de omständigheter som föranlett gärningen eller eljest att anse som mindre grovt dömes den tilltalade för oskäligt godisavtvingande till fotkyssning och bedjande ursäktelse tills den godisintagande var å nöjd.

 

4 § Beträffande sådant handlande som innebär hinder för annan att inmundiga godis enligt det ovanstående hänvisas till 3:9 § BRB. Framkallande av fara för annan.

Vad tycker du om det jag skrivit?

Skriv till mig:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback