Grekisk-lasagne
Mitt eget recept. Ugnstemperatur 210 grader. Stek 2 pressade vitlöksklyftor och ½ hackad chilifrukt i smör. När vitlöken fått färg pressa saften ur en ½ citron och tillsätt en skvätt vatten. Tillsätt en fp. Kycklingfärs och stek tills färsen fått färg. Riv en ingefärsbit och pressa ur saften i köttfärsen. Blanda i ½ fetaost, 1 burk oliver (som du skivat fint), oregano, 1 fp. Tomatsås med basilika smak, samt 2 st. fin hackade paprikor. Avsluta med att salta och peppra. Fördela köttfärsröran jämt över ett färskt pastaark. Rulla ihop till en rulle och lägg i en smord ugnsform. Fortsätt tills formen är fylld med rullar. Var noga med att rullarna blir lika höga. Sticker någon upp så tryck ner den. Ställ dig vid kastrullerna igen, smält upp ca 50 gram smör, när det börjar bubbla vispar du i mjöl och sedan tillsätter du mjölk. Forsätt sedan röra och tillsätt mjölk efter hur tjock du vill att din vitsås ska bli. Smaksätt vidsåsen avslutningsvis med salt och vitpeppar. Häll den färdiga vitsåsen över rullarna. Se till att såsen täcker alla rullar. Räcker inte vitsåsen gör lite till. Hyvla till sist en smakrikost och lägg på toppen. Ugnsgrilla sedan rullarna på 210 grader i 1 h. När rullarna fått en fin färg så lägger du folie över formen och fortsätter att grilla dem tills tiden är ute. Servera med fördel med ett glas kallt mjölk och pizzasallad. Hoppas det smakar lika bra hos er som hos oss!