Relationstips

Så här efter en vecka utan bloggande tänkte jag dra till med lite relationstips. Dessa saker gör att min relation fungerar så bra som den gör,

En stor låda med gemensamma strumpor

Att prata med varandra

Att kunna släppa allt och njuta av nuet

Att prioritera det som är viktigast

Att vara ärlig

Att le när man ser varandra på håll

Att äta ihop så ofta som det går

Att busa och träna ihop

Att, lyssna, respektera och acceptera

Att ställa upp

Att anstränga sig

Att dela ansvar och bördor

Att vara tillåtande

Att kramas mycket

Att man vågar prova

Att man vill, hoppas, tror och önskar

Att man aldrig ger upp



En skön helg


Lycklig tjej

Jag skulle kunna skriva en uppsats om min man.. En dag kanske det blir så.. Han gör så mycket som betyder så mycket för mig, ni vet små saker. Han får mig att känna mig fin, trygg och älskad. Hoppas alla får träffa någon som tar hand om en!


Små framsteg på styrkan

Första bilden är nu och den andra är för 1,5 månad sedan (då helt otränad efter ett längre uppehåll).


Veckans pass

Jag kan inte känna mig helt missnöjd med veckans träning. Jag har ju i alla fall tagit mig till gymmet och det är ju en förbättring! Veckan har varit som en transportsträcka - nästa vecka då kör vi..eller?
 
Denna vecka:
Måndag: 30 min cross + lite lätt styrka i gymmet
Tisdag: (morgonpass) 30 min cross + 30 min stakning
Onsdag: 30 min cross + bålstyrka + 4 min planka
Torsdag: (morgon) 30 min stakning, (kväll) personlig tränare - styrka
Fredag: 20 min cross
Lördag: 1 h stakning, 1 h sprinning, hopp över plint och 4 min planka
 
Och nu tänkter ni, hur kan detta vara en dålig vecka? Jo för att den inneöll bara lågintensiva pass (utom dagens pass) och jag har varken blivit starkare eller snabbare. Visst jag har hållit mig i form och men för Vasaloppet krävs det att styrkan sitter och lungorna orkar. Dessutom får man inte endorfinkicken om man inte pressar sig. Det handlar ju inte om kvantitet utan kvalitet.
 
Med detta sagt så ska jag snart åka upp till Trysil och åka mina första mil på snö. Det ska bli skönt men känns också lite läskigt. Det är inte lång tid kvar och jag känner mig långt ifrån förra årets form. Visst armarna är starka p.g.a. stakträningen men konditionen är i botten och jag är helt osugen på all form av konditionsträning. Men men, det är bara köra då det ryker! Nu ska jag äta hjärtats köttbullar och slappa framför Vinterstudion.
 
 
Ps. plank-utmaningen fortsätter 2 min morgon och 2 min kväll - på julafton ska jag och mamma stå i 5 min!

Lite träning också


Mer bilder - ni får gissa vad vi gjort


Veckan som gått i bilder


Problem med bloggen

Förlåt för dålig uppdatering det beror på att appen inte fungerat. Men jag lovar att uppdatera er!


Mycket träningssnack

Det kommer bli stort sportfokus här i bloggen några månader, precis som förra året för när jag kör då kör jag! Vasaloppet är mindre än 100 dagar bort och kroppen ska stärkas och lungorna tänjas. Idag blev det en timme stakning. Efter 4 månaders uppehåll behövde jag komma över en mental barriär och jag kan säga att jag gjorde det med råge.

Jag stod vid stakmaskinen och utmanade en man i 50 års åldern om vem som kunde staka längst på samma motstånd och intensitet. Efter trettio svettiga minuter bröt mannen och sa du var banne mig en stark och seg jävel. Jag tackade och bockade. Ska jag säga att han kört 9 Vasalopp i sitt liv!

Jag stod kvar och stakade och närmade mig 40 min då kom en mycket atletisk 30 årig skidåkare och ställde sig bredvid mig. Jag utmanade även honom. Värken i rygg, mage armar var inte längre besvärande mer som en molande värk. Jag tänkte att "om det här gör ont vad fasen gör Vasaloppet då". Den unga atleten eldade på som bara tusan och jag fick kasta hela min tyngd över snörena. 40 minuter gjorde min inte svag utan stark. Det kändes som Vasaloppet igen och jag skulle vinna. Jag eldade på en växel till och såg hur atleten såg mer och mer desperat ut. Efter 20 min gav han upp.

Jag körde de sista små minuterna i samma tempo. Jag hade bestämt mig för att köra en timme och det gjorde jag. Nu är jag lite mentalt starkare än förut och känner mig laddad för Vasalopps träning vecka 2!


Träningen, arbetet och livet går vidare :-)


Varit på Liseberg och stor städat


Dagens långpass inför Vasan

5 km rullskidor (lugnt), 30 min stakmaskin (hårt), 45 min spinning (medel till hårt) och 5 km rullskidor hem (lungt). På vägen fick jag stanna och fylla på bränsle, en bakad potatis och en lussekatt passade perfekt i magen efter ett skönt träningspass. Nu ska jag byta däck på bilen och fixa lite fint hemma.