Det är inte svårt att älska dig!


Du har gett mig världens finaste blommor. Du körde min kompis ut till flygplatsen,
du har sorterat tvätten och du har stått hela dagen och syltat kantreller..
du är bara helt perfekt!

Älsklingen överaskade mig med..


20 röda rosor och sen stor puss "För att du är så fin".. naaaw honney!

och två kg trattkantareller som vi ska sylta..

och sen förberedde han lite gott kvällsfika till sin käresta..

Peter och Clas 25:års kalas


Festen började med en bubblande fördrink och sen var der Medelhavsbuffe.
Min kompis Josefin hade kockat och maten var helt sagolik. Helt i min smak!
Fräsch, god, variationsrik. Det bjöds på melonbitar lindade i rökt fin italiensk
skinka, fetaost sallader, pajer, oliver, och fri dricka i baren. Josefin är sambo
med födelsedagsbarnet Peter och det var Josefin (värdinna för kvällen) som
bjöd oss på festen. Jag och Josefin gick tillsammans på gymnsiet.

Det blev närmare 70 personer som sjön in födelsedags barnens 25:års dag.
Stämingen var på topp! med en otrolig blanning av människor. Bordsplaceringen
var grym. Man satt nära den man kände (i mitt fall hjärtat) men samtidigt så bra
upp delat att man inte satt precis bredvid varandra utan man var tvugen att prata
med ens andra borsgrannar. Mina bordgrannar var jätte sköna, en var mäklare,
en försäljare på google och en pluggade väg och vatten på chalmers. Som jag
sa en go blanning!

Agata och Josefin och jag hade det gör trevligt hela kvällen, pratade om
förlosningar och allt annat mellan himmel och jord. Tjejerna var grymt heta
i sina outfitts! Och till och med hjärtat föll för den norrlänska charmen. Som
jag brukar säga det finns en orsak varför det bara finns hortron i norrland!

Sen var det  dans för hela slanten, jag och hjärtat som föredrar styrdans,
foxstrott och bugg, försökte oss på ett par svängar om på dansgolvet.
Tyvärr var musiken kanske inte den bästa just för det men roligt hade vi i alla fall!
Hjärtat fick sen dansa med föräldrarna till födelsedagsbarnen för dom blev
så buggsugna när dom såg att vi körde gärnet.
Älskar att dansa me mitthjärta. Jag blir lika nykär varje gång han håller om mig
och snurrar mig i takt! Han har gått en massa danskurser och kan alla moves.
Sjukt het med killar som kan dansa även till Lasse stefanz!

Efter vi slagit klackarna i taket började klockan närma sig två och vi bestämde
oss för att tacka och bocka. Festen kunde enligt mina mått inte varit bättre.
God mat, välplanerad, roliga aktiviteter, otroligt trevliga människor, bra med
sittplatser, lagom hög musik. Det ända jag hade önskat vore mer slager
och gammla carola dängor, så att man kunnat skräna ikap med musiken lite.

Kvällens höjdpunkter:
* En väl genomförd frågetävling där vi blev uppdelade i lag om 6 personer.
frågorna var på allt mellan himmel och jord, från vilken film som vunnit flest oskar,
till vad bamses barn heter. Det roliga med tävlingen var att vårat lag fuskade så hårt.
En i laget hade en spejsade mobil och satt och sökte på allting på google. Haha
vi vann inte men kännde oss grymt finurliga!
* Att tre personer utan koppling till varandr under kvällen sa att jag var lik Ally Mc Beal.
Och två tjejer i toa kön älskade min kläning och sa att den var så snygg på mig för jag
hade "dom rätta benen" - tack så hjärtligt för dom varma orden
* Att få träffa Josse! hon är så underbar! vill bara hänga med henne jämt! och roligt
också att hjärtat fick träffa hennes karl. Nu är många dubbeldater planerade
* Att min bordherre ville ha telefon nummret till min lilla syrra



Fördrink på ett mysigt hotell


vi var bjudna på fest ute på Theres svennssons gatan 15 ute på Lindholmen.
Fördrink: Före vi skulle i väg, satte vi oss i en mysig resturanglobby och tog varsit
glas vin och läste en GT med bilaga.

Hjärtat var på ett strålande hurmör och
berättade att rodd träningen i Delsjön gått bra men att det började bli aningen
kalt nu. Jag berättade om dagens bravader, sen skålade vi och försönk oss in
i den spännande lektyren.
Hjärtat var jätte fin i sina kostym byxor, vita skjorta och
svarta slips.. kändes som att jag satt bredvis james Bond! (Festens tema: black and white)

jag hade på  mig min nya klänning och läppstift. Så här såg jag ut! Jag
är grymt nöjd över klänningsköpet! En gammaldax, klassisk, spetsklänning,
kort i längden med enkel ringning - sexig men inte vulgär, kvinnlig men inte
tantig, proper och samtidigt party. Perfekt med ett par pärlor!

Helt fantastiskt gott! PROVA!!


Havskatts dröm:
50 gram pinjenötter
300 gram havskatt
1 fpk körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1 fpk äka grekisk fetaost
2 msk olivolja
Krydda: salt peppar


Fräs fiskarna fort på hög värme så dom får lite färg. blanda finhackade tomater
pinjenötter, vitlöken och fetaosten. Lägg fiskarna i en liten ungsform, stö över röran
grädda i ugnen på 225 grader i 10 min. Servera färskpressad potatis, herrekuvert,
en rukola sallad med tomater gurka och pressad citron. Och en vitvinsås.
Till detta drack vi casilliero diablo vitt.

Hjärtats vitvinsås:
3 scharlottenlökar
4 dl vitt vin
1 grädde
2 vitlöks klyfotr
3 msk skaldjursfond
rivet citronskal från 1 citron + 1/2 pressad citron
1 sockerbit
vitpeppar

Söndags bakning


Kanske beror mina tidigare misslyckade bakförsök på att jag bakat "under min nivå"?
Därför ska jag idag slå på stort och baka ett svårt bröd med massor av olika ingredienser.
Här ser ni lite av det jag ska ha i..Det är i alla fall tur att jag har ett "bakskåp" som jag inte
behöver skämmas över, nej det är fullt av massor av mjöltyper, nötter, frön  och annat gott.
Så nu är det bara att börja veva och måtta.

Vått för sig och tortt för sig. Vått: Fil, sirap, lingonsylt, torrt: fullkornsmjöl,
grahamsmjöl, havregryn, majsmjöl, dinkelmjöl, vetegroddar, krossade linfrön,
syfilisfrön, hackade mandlar, goijs bär, sultanrussin, torkade blåbär, birdy-namnam.
och så blandar man ihop kalajset och in i ugnen 60 min på 175 grader..
Jag följer nu utvecklingen med spänning!

Fancy fancy på fiskekorgen


Klockan halv nio träffade vi upp Mamma, Daniella, (Hjärtat) Geimsjö och Ulf Ryder.  

Vi skulle gå på en av Göteborgs mest exklusiva resturanger visade det sig.
Göteborgs fiskakrog, med en stjärna i mischellin guiden.

Ulf Ryder hade fixat menyn. Förrätt 1: En rökt tonfisk tatatatattatata.. ja.. = God liten
brun sak. 4 flaskor môet. Förrätt 2: En liten räksoppa - helt sagolik, mer môet.

3. Förätt: En halv svensk hummer med två röror en aoili, en hetcilitomat sås,
med små rostade frallor och en eklagrad Chabli från 2006. Ett balanserat årgångs
vin som kostar skjortan på systemet.

4. Varm rätten var en torskrygg, på grönsaksbädd, krydstekta potatisar,
skirat smör, riven pepparot, och en äggtarta...(Torsken var sagolik!)

Alla uppskattade den goda maten, det skrattades och skålades och vi hördes
nog mest på hela resturangen. Min mamma är hon som sitter här till vänster
längst ut. Hon är världens bästa mamma, hon är såå snäll. Hon betalade min
parkering igår på stan 60kr!!! för att jag och hjärtat skulle kunna dricka lite gott vin.

Efterätt 1: Creambrulé med vailjskum och nyponsoppa + calvados
Efterrätt 2: Mjölkchokladcream med vaniljskum, pepparstekta krusbar/jordgubbar och
rostade franska kex. - I Loved this!

Jag och Geimsjö gick in på desseren med glatt humör. Till Drack
jag sött dessertvin och Geimsjö drack wiskey on the rooks.