Killarna kockade nyårsmiddagen
Efter jobbet åkte jag hem till svärfar och svärmor för att äta nyårsmiddag.
Killarna hade kockat hela dagen och det stod många rätter på menyn.
Tillsammans med Sanna och Pettson skulle vi fira in 2011.
Efter en fördrink och lite mingel fick vi sätta oss till bords. Både jag och
hjärtat invigde nya kläder kvällen till ära.
Som första förrätt blev det grillade havskräftor med vitlök och persiljesmör.
Något som jag och svärmor Eva uppskattade. Till den första förrätten
serverades det André C champange.
Nästa rätt på tur var grillade pilgrimsmusslor med jordärtskockspure, purjulöksskum,
och rostad hummerklo. Vilket var totalt utsökt! Till detta drack vi en smörig
amerikansk chardonnay.
Näst på tur stod en liten piprensare. Med många rätter får man äta
långsamt, och verkligen njuta. Detta var en söt lite ingång till varmrätten.
Som huvudrätt blev det torskrygg med rödvinssås och pressad potatis
och oxfile, med potatisterrin och wiskeysås. Till detta drack vi amaronevin.
Huvudrätten tyckte jag var helt suverän! Jag är svag för torskrygg och när
man bryter av det med en kraftigare sås blir det magiskt gott.
Efter vi ätit varmrätterna hade klockan hunnit bli tolv (vi började vid sju)
Vi skålade lite och berättade om våra nyårslöften.
Sen kom finalen, choklad, hallon, glass, maräng och mandelflan...
Sött mötte syrlig som mötte sött, det var så himla gott.
Kvällen avslutades med att vi från ett till fem dansade bugg på vardagsrummsgolvet.
Det var kanon kul. Jag och hjärtat hittade på en massa nya turer och snurrar.
En bättre nyår än dett kan jag inte tänka mig. Sagolikmat, fantastiska viner,
nära och kära, och så dans på toppen av det! Jag är lyrisk!
Vad tycker du om det jag skrivit?
Trackback